Categoriile competiţiei

EY Entrepreneur Of The year
EY Emerging
Entrepreneur Of The year in technology
family business award
Inspiring Woman Award

Criterii de participare

Juriu


Iulian Stanciu

Președintele Juriului


Executive Chairman

eMAG

Zdenek Romanek

President & CEO

Raiffeisen Bank România

Fady Chreih

CEO

Regina Maria

Christina Verchere

CEO

OMV Petrom

Vargha Moayed


Business Advisor

Ex UiPath Chief Strategy Officer

Adrian Mihai


CEO & Co-fondator

FAN Courier

Criterii de jurizare

Impact
 • Are un impact pozitiv asupra clienților săi
 • Integrează practici sustenabile, sociale și de guvernanță (ESG) în strategia lor, având angajamente și planuri de execuție solide
 • Se concentrează pe diversitate și incluziune în toate aspectele afacerii sale
Spirit antreprenorial
 • Identifică oportunități de a inova și de a crea o lume mai bună
 • Își asumă riscuri în vederea concretizării viziune sale, are abilități de conducere și determinare
 • Dă dovadă de curaj, perseverență și reziliență în depășirea obstacolelor
Scop şi direcţie strategică
 • Își asumă un scop și o viziune care inspiră
 • Conduce strategii pentru o afacere viitoare sustenabilă
 • Dă dovadă de curaj, perseverență și reziliență în depășirea obstacolelor
Creștere
 • Crește cota de piață a companiei și se extinde pe noi piețe
 • Susţine performanța financiară a companiei
 • Investește în atragerea, dezvoltarea și retenția unui mix divers de talente în organizație
 • Construiește o cultură a inovației şi dezvoltă tehnologii noi

Beneficii

Regulament

1

Candidatul se poate înscrie singur sau poate fi nominalizat de către o alta persoana (un partener, consultant, client, furnizor, angajat, membru al familiei, etc.). În cazul în care aplicația este trimisă de altă persoană, formularul de aplicare trebuie aprobat și de antreprenorul propus înainte de a intra în competiție.

2

Informațiile despre candidați și afacerile acestora vor fi folosite doar în scopul jurizării in cadrul competiției și sunt strict confidențiale.

3

Nu există nici o taxă de participare pentru a intra in competiției. De asemenea, câștigătorul premiului cel mare, EY Entrepreneur Of The Year, are asigurate costurile participării sale în finala de la Monte Carlo.

4

EY România se va implica în procesul de colectare a nominalizărilor antreprenorilor, dar câștigătorii vor fi desemnați de către un juriu independent alcătuit din antreprenori locali cunoscuți și câștigători ai edițiilor anterioare.

5

Câștigătorul premiului EY Entrepreneur Of The Year la nivel local, va reprezenta România în finala globală a compeitiției de la Monte Carlo și va avea posibilitatea de a face parte din juriul ediției locale viitoare.

Întrebări frecvente

EY World Entrepreneur Of The Year™ este cea mai mare competiţie internaţională dedicată antreprenorilor ce se desfășoară de 34 de ani la nivel global.
Programul demarat de EY își propune recunoaşterea rezultatelor obţinute de antreprenorii cu afaceri de succes din întreaga lume, cu o tradiție în organizarea competiţiei la nivel național în peste 60 de ţări. Câștigătorii naționali se adună la Monte Carlo, Monaco, în cadrul unui eveniment unic, intrând în cursa pentru titlul de EY World Entrepreneur Of The Year™.
Programul a fost înfiinţat pentru a aduce recunoaştere celor mai inovatori şi de succes antreprenori din lume. Prin identificarea şi recunoaşterea realizărilor antreprenorilor implicaţi în afaceri dinamice şi de succes, urmărim încurajarea activitatăţii de antreprenoriat în întreaga lume. Colaborăm cu antreprenori prestigioși: lideri de companii globale animați de idei inovatoare, vizionari ce dețin firme pre-IPO şi antreprenori sociali care lucrează în domeniul celor mai presante probleme ale societăţii. Am învăţat foarte multe din aceste interacţiuni şi admitem că în antreprenoriat nu este vorba despre grandoare, ci despre o stare de spirit. Considerăm că este o atitudine pe care toate întreprinderile pot - şi ar trebui - să o îmbrăţişeze. Ne dorim să încurajăm oamenii din întreaga lume să se gândească la ce presupune a fi un antreprenor şi cum putem crea un mediu în care inovarea şi creativitatea să prospere. Programele Entrepreneur Of The Year și World Entrepreneur Of The Year sunt extensia firească a acestui angajament.
Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional.
Gala World Entrepreneur Of The Year aduce valoare adaugată tuturor participantilor, construind un prilej foarte bun de networking într-un context de clasă mondială și de divertisment. Aceasta va include: Vorbitori de renume ce vor ţine cap de afiş în fiecare zi, discutând subiecte relevante antreprenoriatului şi mediului de afaceri Introducerea unor sesiuni de jurizare şi a unor comisii de experţi interactive Invitarea unor vorbitori recunoscuţi la nivel mondial de a interacţiona cu participanţii.
În cele mai multe ţări, procesul de nominalizare începe la nivel regional, câştigătorii fiind apoi eligibili pentru faza naţională a programului Entrepreneur Of The Year. Toţi câştigătorii de la nivel naţional sunt apoi calificaţi pentru a participa la competiţia mondială World Entrepreneur Of The Year. Nu există un alt proces separat de nominalizare pentru World Entrepreneur Of The Year, toţi candidaţii pentru acest titlu fiind calificaţi pe baza deţinerii la momentul respectiv a titlului de Entrepreneur Of The Year în ţara lor de origine.
Înainte de începerea sesiunii de jurizare, fiecare membru al juriului independent primește un pachet detaliat de informaţii cu privire la câştigătorii din fiecare ţară. După o întâlnire privată între câştigătorii la nivel naţional şi membrii juriului aflaţi în Monte Carlo, juriul independent se va întruni separat pentru a discuta calificările fiecărui candidat şi pentru a selecta World Entrepreneur Of The Year 2019. Câştigătorul va fi anunţat la gala de decernare a premiului.
Juriul independent pentru World Entrepreneur Of The Year este compus din câştigători ai ediţiilor anterioare a Entrepreneur Of The Year dar şi din oameni de afaceri din diferite sectoare din întreaga lume.
Din moment ce majoritatea membrilor din juriu sunt câştigătorii etapei naţionale din ediţiilor trecute, credem că aceştia înţeleg cel mai bine importanţa unui proces de selecţie imparţial şi corect, care să menţină integritatea programului. Membrii jurului sunt schimbaţi de la an la an pentru a asigura gândire inovativă şi entuziasm în procesul de jurizare.